NIEUWEHORNE - Op zaterdag 13 juli opent GreenInclusive de deuren van de nieuwe biobased voorbeeldwoning in Nieuwehorne. Tussen 10.00 en 16.00 uur is deze unieke woning te bezoeken. De woning is ontworpen door Achterbosch Architecten en gebouwd met natuurlijke materialen van Miedema Bouwmaterialen door DW Bouw uit Nieuwehorne.

Deze innovatieve woning is een praktijkvoorbeeld van duurzaamheid door volop gebruik te hebben gemaakt van natuurlijke bouwmateriale. Wat betekent dat ze afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen en bijdragen aan een vermindering van de CO2-voetafdruk van het gebouw. Met het gebruik van hout, vezelhennep, en leemstuc is de woning volledig dampopen. Het groendak helpt hittestress tegen te gaan, terwijl de handgemaakte houten keuken een bijzonder ambachtelijke touch toevoegt. De woning beschikt over een A++++ energielabel, wat haar een van de meest energiezuinige woningen maakt. Bovendien is er een natuurlijke tuin rondom de woning aangelegd om de biodiversiteit te stimuleren.

Inspiratie
Op zaterdag 13 juli zijn geïnteresseerden van harte welkom om de woning te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur aan It Fjild 12 in Nieuwehorne. Tijdens deze open dag zullen leden van het bouwteam, inclusief de architect, het bouwbedrijf, de initiatiefnemers en de materialenleverancier, aanwezig zijn om toelichting te geven en al uw vragen te beantwoorden. Het is een uitgelezen kans om kennis op te doen over biobased bouwen en inspiratie op te doen voor eigen (ver)bouwplannen.