HEERENVEEN - In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert Museum Heerenveen drie gratis instaprondleidingen door het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Op 11 en 17 oktober van 10.30 – 12.00 uur en op zondag 28 oktober 14.00 - 15.30 uur. Ze noemden hem 'us ferlosser', onze verlosser.

Ontdek tijdens de interactieve tours alles over Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919), de grondlegger van het Nederlandse socialisme. Kort na zijn dood, in 1924, werd in Amsterdam een aan hem gewijd museum geopend. Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is daarmee één van de oudste biografische musea van ons land. Tegenwoordig is het museum gehuisvest in Heerenveen, in het hart van het gebied waar deze ‘apostel van de arbeiders’ vele duizenden aanhangers vond onder de arme bevolking.

In zijn studeerkamer en bibliotheek krijgt u een indruk van het privéleven van Ferdinand Domela Nieuwenhuis en zijn intellectuele ontwikkeling. In de grote zaal klinkt de echo van de levenslange strijd van Domela Nieuwenhuis voor een rechtvaardige wereld. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan de rondleidingen op vertoon van een geldig entreebewijs. Aanmelden kan via info@heerenveenmuseum.nl of telefonisch op 0513-623408.

Meer informatie over deze activiteit: https://www.heerenveenmuseum.nl/gratis-rondleiding-domela-nieuwenhuis/1