HEERENVEEN - Op maandagavond 4 februari krijgen poëzieliefhebbers de kans een of meer gedichten voor te dragen in de bibliotheek van Heerenveen. Dit mogen gedichten van eigen hand zijn, maar ook kan poëtisch werk van anderen worden voorgelezen. Singer-songwriter Daan Douma zorgt voor de muzikale omlijsting van deze gedichtenavond. De aanvangstijd is 19.30 uur en de toegang is gratis.

Ook voordragen?
Iedereen kan een bijdrage leveren aan de gedichtenavond. Het thema ‘Vrijheid’ is hierbij niet verplicht. Wie alleen wil luisteren is ook van harte welkom. Aanmelden voor deelname is mogelijk tot en met donderdag 31 januari. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch (0513-626675) en door een mailtje naar de bibliotheek te sturen: heerenveen@bmf.nl. Vermeld hierbij naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal gedichten dat je ten gehore wilt brengen. De bibliotheek neemt vervolgens contact met je op.

Singer-songwriter
Daan Douma won met zijn lied ‘De Krant’ in 2018 de Zilveren Pen, een schrijfwedstrijd die jaarlijks door de bibliotheek en de Heerenveense Courant wordt georganiseerd. Al ruim tien jaar is hij actief als singer-songwriter. Daarnaast schrijft Douma verhalen en gedichten. Hij is eigenaar van een natuurvoedingswinkel in het centrum van Heerenveen.

De gedichtenavond vindt plaats in het kader van de Poëzieweek (31 januari tot en met 6 februari).