HEERENVEEN - Op woensdag 12 december houdt de bibliotheek van Heerenveen een avond in het teken van Gambia. Verschillende organisaties zullen hierbij aanwezig zijn. Stichting Care for Gambia geeft een lezing en daarnaast komt PUM Netherlands senior experts haar verhaal vertellen. Djembégroep Carrapide zorgt voor de muzikale omlijsting. Deze avond in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 begint om 19.30 uur. Aanmelden is gewenst.

Care for Gambia
Stichting Care for Gambia vertelt tijdens de lezing met welke projecten zij op dit moment bezig is. Een hiervan is de bouw van een onderkomen voor verloskundigen en verpleegkundigen in Tujereng. De stichting richt zich vooral op de gezondheidszorg, het onderwijs en de agrarische sector in Gambia en staat voor samenwerking en overleg met de bevolking van dit West-Afrikaanse land.

PUM Netherlands
PUM Netherlands Senior Experts is een non-profitorganisatie, opgericht door werkgeversorganisatie VNO-NCW. Al meer dan 30 jaar adviseert zij bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten die geen commerciële consultants kunnen betalen. Zij koppelt deze bedrijven aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald willen overdragen.en overdragen.

Djembé
Djembéband Carrapide zorgt voor vrolijke muzikale klanken tijdens deze avond. Zij laat haar repertoire onder andere in de pauze horen. Een djembé is een Afrikaans percussie-instrument.

Aanmelden
De toegangsprijs voor deze avond is € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden. Aanmelden voor deze avond is gewenst. Dat kan bij de servicebalie in de bibliotheek of hier.