HEERENVEEN - Basissschool Futura, school met de Bijbel in Heerenveen zet sinds kort ook op zondag de deuren open. Deze keer zijn het niet de leerlingen zelf, maar hun ouders, andere volwassenen, jongvolwassenen en kinderen van alle scholen die welkom zijn. City Life Church Heerenveen organiseert dan namelijk een wekelijkse kerkdienst voor belangstellenden met muziek en een christelijke boodschap. Dat gebeurt nu nog via een stream uit Leeuwarden die op een groot scherm wordt geprojecteerd, maar het voornemen is om steeds meer elementen van de dienst live in Heerenveen te gaan doen.

“Wij waren op zoek naar een nieuwe locatie en kwamen in contact met de directrice van de school. Zij was bereid om ons onderdak te verschaffen en het hielp natuurlijk dat christelijk onderwijs en kerkdiensten elkaar kunnen versterken”, zegt Nicolas van Amerom. Hij is voorganger van City Life Church Leeuwarden, van waaruit de diensten in Heerenveen zijn ontstaan. Een lokaal team van vrijwilligers bouwt iedere zondag de school om tot kerk, zorgt voor koffie en een warm welkom voor de bezoekers.

CLC Heerenveen
In de zomer van 2021 vestigde City Life Church zich in Heerenveen, eerst in het racketcentrum achter Thialf. Het is een evangelische kerk met inmiddels 11 vestigingen door heel Nederland en 3 in België. Men begon aanvankelijk als popup: een tijdelijke locatie om gelovigen in de regio te kunnen bereiken. Inmiddels is de vestiging van een popup een startup geworden. Daarmee drukt de kerk uit dat zij zich definitief heeft gevestigd in Heerenveen.

De bijeenkomsten vinden iedere zondag plaats van 10.00 tot 11.15 uur aan de Beugel 201. Wie meer informatie wil over CLC Heerenveen, kan een e-mail sturen naar heerenveen@clcleeuwarden.nl of de kerk volgen via Facebook en Instagram (@clcheerenveen).