HEERENVEEN - Van 3 december t/m 18 februari 2024 is de eerste solotentoonstelling Slap that Jello and watch it wobble van Dinnis van Dijken (1990, Groningen) te zien in AFSLAG BLV, de dependance voor hedendaagse kunst van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen.


Met zijn nieuwe schilderijen, die Van Dijken presenteert in zijn eerste solotentoonstelling Slap that Jello and watch it wobble, probeert hij de schilderkunst te integreren in het dagelijks leven, met name in het leven van de millennial generatie. Met zijn werk bevraagt Van Dijken zowel het kunstenaarschap als de rol van de schilderkunst anno 2023.

Vragen zoals: ‘Wat is het praktische nut van een schilderij?’, ‘Kan het dienen ter vermaak en slechts als een eenvoudige weergave van tijdverloop worden gezien?’ en ‘Kan een schilderij een integraal onderdeel van het dagelijks leven worden of blijft het altijd een geïsoleerd kunstwerk?’, staan centraal. Schilderkunst is bij uitstek een visueel medium, maar Van Dijken kijkt naar de onderbelichte aspecten en hoe deze op nieuwe manieren ingezet kunnen worden.

AFSLAG BLV, Minckelersstraat 11, Heerenveen, gevestigd in de Heerenveense School.

Open op: di t/m vr 11.00 -17.00, za en zo 13.00 - 17.00 uur.

De toegang is gratis!