HEERENVEEN- Voor alle organisatoren van evenementen in de regio Heerenveen organiseert regio Heerenveen ’n Gouden Plak de Event Academy. Met de Event Academy worden de organisatoren van evenementen geïnspireerd en worden handvatten gegeven om tot nog mooiere en betere evenementen te komen.

De Gouden Plak Event Academy is een initiatief van Heerenveen ’n Gouden Plak in samenwerking met de gemeente Heerenveen. Evenementen zijn belangrijk voor de positionering en profilering van de regio Heerenveen. Met de Event Academy wordt hier aandacht aan gegeven. Daarnaast ontstaat er zo een mooi netwerk van evenementenorganisaties in de regio.

1e bijeenkomst: thema marketing en promotie
De Event Academy bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste is op maandagavond 23 september met als thema ‘marketing en promotie’. Sprekers tijdens deze avond zijn Roeland Tameling, directeur van City Result, over hoe een evenement kan bijdragen aan de profilering en positionering van de regio. Daarnaast vertelt Koen ten Holter, van House of Sports (de organisator van alle grote schaatswedstrijden in Thialf), over hoe je zoveel mogelijk bezoekers naar je evenement krijgt, het belang van vernieuwen en de verbinding tussen sport en evenementen. Ten slotte vertelt Siepie de Groot, programmamanager van Heerenveen ’n Gouden Plak, onder andere op welke wijze er samengewerkt kan worden met ’n Gouden Plak.

2e bijeenkomst: thema organisatie en duurzaamheid
De tweede bijeenkomst, op maandag 18 november, staat in het teken van de organisatie en duurzaamheid. Hendrik Snip, evenementen coördinator van de gemeente Heerenveen, vertelt over hoe je een goed draaiboek maakt. OMRIN inspireert vervolgens de organisatoren om evenementen te verduurzamen. Ten slotte sluit Frank van Hout, voorzitter van Heerenveen ’n Gouden Plak, de Academy af.


De gehele Event Academy wordt begeleid door Jouke de Vries. Met zijn jarenlange ervaring in de evenementenbranche en dé stem van het Abe Lenstra Stadion, gaat hij ervoor zorgen dat het voor iedereen een waardevolle Event Academy wordt.
De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden in Thialf, de beste evenementenlocatie van het noorden.


Gratis toegankelijk
De Gouden Plak Academy is gratis toegankelijk voor alle organisatoren van evenementen in de regio Heerenveen en start om 19.00 uur. Aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan door uiterlijk 15 september dit formulier in te vullen.