HEEREVEEN - Met een aantal leuke activiteiten voor jong en oud is de bibliotheek op zaterdag 7 september van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig op de Cultuurplein(markt) van het Heerenveens UITfestival.

Wat doet de bieb?

Chillhoek en reuzenrad
In de 'chillhoek' van de bibliotheek kun je lekker gaan zitten lezen. Ook vind je hier informatie over de bibliotheek en de komende activiteiten. Je kunt Tomke tegenkomen en iemand in een prachtige verteljas. Meer weten over Leeneenfries en het DigiTaalhuis? Zowel in de chillhoek als in een gondel van het reuzenrad kun je je licht opdoen.

Robots en programmeren in het Posthuis
De jeugd is welkom bij CoderDojo in het Posthuistheater. Leid de Bee-Bot door een doolhof, stuur een bibberspiraal aan met de micro:bit of win een kleine goodie door de code van een doos met micro:bit cijferslot te kraken. Of gebruik de iPad om Milo de Wetenschapsrover (LEGO WeDo) aan te sturen.

Frysklab
Frysklab, de mobiele fablabbus, is aanwezig met 3D-printers en -pennen, vinyl- en lasersnijders en allerlei andere interessante technische snufjes. Kom gerust kijken en meedoen.

www.bmf.nl/agenda/cultuurpleinmarkt.html