HEERENVEEN - Begin januari is het zo ver. Een aantal buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waar gaan maken, namelijk voor een periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de Italiaanse Caterina. Voor haar zijn wij op zoek naar een enthousiast gastgezin in de omgeving van Heerenveen. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor uw gezin!

De Italiaanse Caterina
De 17-jarige Caterina uit Italië is één van de buitenlandse studenten die begin januari naar Nederland komt. Caterina is op zoek naar een gastgezin vanaf januari tot aan de zomervakantie 2021. Zij omschrijft zichzelf als betrouwbaar, intelligent en doelgericht. Caterina is dol op talen leren en zij spreekt Engels, Duits en Spaans. Verder volgt Caterina in Italië zanglessen en gaat zij twee keer per week naar volleybal. Later wil Caterina iets met talen studeren, zij is daarom erg gemotiveerd om Nederlands te leren. “Ik ben altijd dol geweest op reizen, om nieuwe dingen te zien en te ontdekken. Ik heb met mijn familie altijd gereisd, maar nu zelf naar Nederland gaan betekent zo veel voor mij. " Benieuwd naar Caterina? Bekijk haar profiel op onze website.

Is uw gezin het nieuwe thuis van de buitenlandse student?
Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en zij bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door de studenten een thuis aan te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Travel Active en onze studenten blijven de maatregelen van het RIVM en de overheid volgen, zoals iedere Nederlander dat doet. U krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland