WOLVEGA - Op zaterdag 18 juni staan er geweldige paardenraces in Wolvega op het programma. Het belooft een spectaculaire dag te worden voor Duitse, Franse en Nederlandse paarden. Ze komen allemaal naar Friesland om te strijden voor een ongelofelijk goed gevulde prijzenpot van ruim 45.000 euro.

Super Trot Cup
De meeste ogen zullen echter gericht zijn op de Super Trot Cup. Een fantastische race, waarin naast een prijzenpot van € 16.500, drie felbegeerde startbewijzen zijn te verdienen voor de grote finale van de Super Trot Cup in Berlijn. Met een startticket op zak mag er in het fameuze Derby weekend van Berlijn op 20 augustus aanstaande worden gestart in een race waarin € 70.000 valt te verdienen voor de deelnemers.


Het gevecht om de felbegeerde hoofdprijzen kan zaterdag in Wolvega zomaar eens uitmonden in een broederstrijd: Danny Brouwer (24) uit Bant, die met de pas vierjarige publiekslieveling Luuk Schermer aan de start komt, neemt het op tegen zijn jongere broer Micha (22) die voor zijn werkgever, Paul Hagoort, de crack Winnetou Diamant aan een grote overwinning moet helpen.


De eerste race start al om 10.50 uur, de Super Trot Cup begint om 11.20 uur. Het hele evenement is ook live te volgen op zeturf.nl