HEERENVEEN - Binnen enkele weken zal worden begonnen met de aanleg van een Bright Access glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen De Kavels en IBF (Internationaal Bedrijvenpark Friesland) in Heerenveen. Hierdoor kunnen al in het voorjaar van 2020 ondernemers worden aangesloten op veilige en snelle internet verbindingen.

Bright Access staat voor een probleemloos en betrouwbaar glasvezelnetwerk voor bedrijven, waardoor glasvezel letterlijk en figuurlijk binnen bereik komt van het MKB. "Een goede internetverbinding is in onze visie een nutsvoorziening. Hier moet iedere ondernemer eenvoudig gebruik van kunnen maken", aldus projectleider Robin van Basten – Bright Access.

De bedrijventerreinen worden in één keer ontsloten, zodat alle daar gevestigde bedrijven zich kunnen aansluiten op een bedrijfszeker en snel glasvezelnetwerk, voor een prijs die realistisch en betaalbaar is. Hierdoor kunnen de ondernemers nu gebruik maken van alle geavanceerde diensten die door kwalitatieve partners worden aangeboden. Het project wordt o.a. ondersteund door lokale ICT bedrijven MarMac-MaXXimum, A1 Internet, B.A.I. IT Solutions en Partell.

Marten Frans – van MarMac-MaXXimum: "Door de krachtige samenwerking tussen Bright Access en MarMac-MaXXimum kunnen we nu ook eindelijk "'n Gouden Plak" met snel glasvezel internet voor de bedrijven realiseren op de industrieterreinen van It Fean!"
Ondernemen in Heerenveen zal met de komst van het Bright Access glasvezelnetwerk aantrekkelijker worden, voor zowel gevestigde als nieuwe bedrijven. Want elke onderneming wil steeds snellere internetverbindingen met maximale betrouwbaarheid. Bright Access maakt dat mogelijk.

Directeur van Bright Access Janarthanan Sundaram: "Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Door een efficiënte aanpak – zonder vraagbundeling of subsidies – kan Bright Access glasvezel goedkoper aanbieden dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB ondernemer wil."

Ondernemers met een bedrijf op De Kavels en IBF die zich willen laten informeren kunnen terecht op www.brightaccess.nl of bij de genoemde partners.