HEERENVEEN - TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep start definitief met de bouw van 38 woningen It Wetterryk in Heerenveen. Inmiddels is meer dan 70% de woningen verkocht en daarmee staat het sein op groen voor dit nieuwbouwproject. In oktober wordt begonnen met het bouwrijp maken van het terrein, waarna in januari 2021 de bouw begint.

Duurzame toekomst
In It Wetterryk komen totaal 39 woningen, verdeeld over 18 rijwoningen, 12 levensloopbestendige woningen, 8 halfvrijstaande woningen en een vrij bebouwbare kavel. Alle woningen zijn voorbereid op een duurzame toekomst. Zo zijn alle woningen volledig gasloos en worden ze voorzien van zonnepanelen. Vloerverwarming in combinatie met een modern ventilatiesysteem zorgt voor een comfortabele en efficiënt verwarmde woning. De halfvrijstaande woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en er zijn nog enkele levensloopbestendige en rijwoningen beschikbaar. Die staan vermeld op: itwetterryk.nl

Nieuw woongebied
Koopmans Bouwgroep is een ontwikkelende bouwer uit Enschede die voor dit project ook zelf het plan heeft gemaakt. De voormalige locatie van zorgcentrum Heerenhage is in samenwerking met stichting Rendant uit Leeuwarden door Koopmans ontwikkeld tot een nieuw woongebied. TWA Architecten uit Burdaard heeft de woningen getekend. It Wetterryk ligt tussen de bestaande wijken De Greiden en Nijehaske aan de westkant van Heerenveen. Vanaf oktober zijn op deze locatie de eerste werkzaamheden zichtbaar. De bouwwegen en riolering worden dan aangelegd, de kantbeschoeiing vernieuwd en start Koopmans met het inrichten van het bouwterrein. In januari beginnen dan de daadwerkelijke bouwactiviteiten en als alles volgens planning verloopt is It Wetterryk eind 2021 klaar.