HEERENVEEN - Van 7 december 2021 tot en met 9 januari 2022 kunnen kerstliefhebber hun hart weer ophalen in Museum Heerenveen. Het statige herenhuis en de aangrenzende oude school waarin het museum gehuisvest is, zijn voor de gelegenheid gehuld in kerstsfeer. In diverse museumzalen staan rijk versierde kerstbomen en is er weelderige kerstversiering aangebracht. De tafels in de sfeerkamers zijn gedekt met het mooiste servies en heerlijke winterse lekkernijen. De sfeerverlichting, groenguirlandes en kransen langs de schouwen en stoven met theeketeltjes brengen u terug naar de kersttijd van weleer.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Tijdens de kerstvakantie van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 kunnen kinderen hun eigen sneeuwpophanger maken. Deze kan thuis een mooi plekje krijgen in de kerstboom. Bij zo'n ijskoude knutselopdracht hoort natuurlijk ook een gratis kopje warme chocolademelk. Het is niet nodig deze activiteit te reserveren.

Museum Heerenveen is alleen te bezoeken met een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Tevens is het dragen van een mondkapje verplicht. Kijk voor de meest actuele bezoekersvoorwaarden op de site van het museum.