HEERENVEEN - De afgelopen periode hebben Glasvezel buitenaf en DFMopGlas samen met een groot aantal lokale verkopers geïnventariseerd welke behoefte er is aan glasvezel op de diverse bedrijventerreinen in Heerenveen en Joure. Hoewel er veel interesse is in een glasvezelaansluiting, is gebleken dat veel ondernemers de laatste tijd andere zaken aan hun hoofd hadden, zoals de gevolgen van het coronavirus. Daarom hebben veel ondernemers nog geen advies ontvangen over hun aansluiting. Om elke vraag te kunnen beantwoorden en de ondernemers in de gelegenheid te stellen ook mee te doen, kunnen zij zich tot 4 juli aanmelden voor een glasvezelaansluiting.

Succesvolle campagne

De aanleg is al gestart voor de bedrijventerreinen in Steenwijkerland. En na een succesvolle campagne voor glasvezel voor de kernen in De Fryske Marren, mogen nu de ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen in Heerenveen en Joure zich verheugen op supersnel glasvezelinternet.

Start aanleg
Gezien de positieve reacties zijn Glasvezel buitenaf en DFMopGlas al in gesprek met de aannemer om voorbereidingen te treffen voor de aanleg. Het aantal aanmeldingen ligt op schema om in het derde kwartaal van 2020 te starten met de aanleg. Begin 2021 kunnen de eerste ondernemers en bewoners al profiteren van de voordelen van internet via glasvezel.

Bijzondere samenwerking
De aanleg van glasvezel is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Glasvezel buitenaf en DFMopGlas. Glasvezel buitenaf is een professionele organisatie met veel ervaring in het aanleggen van glasvezel. In 2015 begonnen zij met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Inmiddels zijn zij actief in alle provincies en in circa 200 gemeenten. DFMopGlas komt voort uit een initiatief van Friese burgers om supersnel internet te realiseren voor buitengebied, dorpen en bedrijventerreinen in Friesland.

De beste en snelste kans op glasvezel
Anja Rombout en Jaap Bosma zijn de initiatiefnemers van DFMopGlas en zien veel potentie in glasvezel voor bedrijven: ‘Wij willen graag dat alle inwoners en bedrijven kunnen beschikken over een glasvezelaansluiting, het beste netwerk voor nu en de toekomst. Voor uw bedrijfslocatie ziet DFMopGlas de beste en snelste kans op glasvezel met het specifieke zakelijke aanbod dat nu voor u ligt. Pak die kans en zorg dat ook uw perceel aangesloten wordt en zorg er met elkaar voor dat onze bedrijven concurrerend blijven en aantrekkelijk om te werken.’

Meer informatie?
Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/bedrijventerreinen.
Daar kunnen geïnteresseerde ondernemers en bewoners zich ook aanmelden. Daarnaast kunnen zij ook voor advies terecht bij een van de vele lokale verkopers die betrokken zijn bij deze campagne: Accent Automatisering, Amnez, Anbizz Consultancy, CENNED, DELTA Zakelijk, Effective IT, Fean-ICT, Friesland_IT, hallo, HdV Computers, Helden Van Nu, Lenex IT, NOORD Computers, Prosoft ICT services, PuntNL Groep, SkarWeb, Value360 en Webish ICT.