HEERENVEEN – Dinsdag 18 juni 2024 wordt om 16.00 uur de eerste paal geslagen door de oprichter van het bedrijf Dhr. Anne Bakker. We zullen een nieuw hoogwaardig en duurzaam Food-Grade warehouse realiseren hetgeen ruimte biedt aan 30.000 pallets extra opslag.


In 1998 vestigde Bakker Transport & Warehousing zich als eerste logistieke dienstverlener op industrieterrein de Kavels aan de Venus 8 te Heerenveen. Sterke groei en recentelijke uitbreidingen maakt dat we zijn aangekomen bij bouwfase 6 op de locatie Komeet 7, aangrenzend op onze bestaande panden.

Het nieuwe te realiseren Food-Grade warehouse omvat een kavel van 22.500 m2 waarvan 12.500 m2 bebouwd met een hoogte van 13 meter. Het zal ultra modern ingericht worden met 5.000 m2 koelhuizen en 7.500 m2 aan droge opslagcapaciteit voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van temperatuurbeheersing, rijdende stellingen en zonnepanelen. Dit kenmerkt het duurzame karakter van de organisatie en voldoet aan alle eisen omtrent onze certificeringen en voedselveiligheid.

Voor Bakker is dit een bijzonder project. Het bedrijf kiest er wederom voor om zelfstandig als hoofdaannemer op te treden. Oprichter Anne Bakker heeft afgelopen jaar besloten een stapje terug te doen, waarbij hij “het stokje” heeft overgedragen aan Nic Bakker en Anke HuitemaBakker. Het is zeer bijzonder voor de heer Anne Bakker om Bouwfase 6 als project nog te kunnen doen, waarbij hij zelfstandig als hoofdaannemer optreedt. Recente acquisities in de wereldmarkt hebben er toe geleid om de nieuwbouw en aanleg van infrastructuur te realiseren. Bouwfase 6 maakt dat we onze nieuwe (potentiële) opdrachtgevers kunnen verwelkomen en innovatieve stappen richting de toekomst kunnen zetten. Zo wordt een laadplein t.b.v. de elektrificatie van ons wagenpark hiermee ook een feit. Na realisatie van de nieuwbouw beschikken we over 45.000 m2 opslag en 90.000 palletplaatsen.

Over Bakker Transport & Warehousing;

Bakker Transport & Warehousing is een geavanceerd logistiek dienstverlener gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek en aanverwante food- en non-food producten.

Bakker heeft dagelijks 40 vrachtwagencombinaties onderweg binnen de Benelux en Noord- en West Duitsland en beschikt over een expeditie netwerk binnen geheel Europa. Het bedrijf im- en exporteert voor haar klanten naar meer dan 80 landen over de hele wereld. Bij het no-nonsens Friese familiebedrijf werken 150 enthousiaste en toegewijde medewerkers.

Bakker Transport & Warehousing biedt een totaal concept aan logistieke activiteiten. Van transport & opslag, overslag, orderpicking tot en met aanvullende diensten, zoals in- ompakken, etiketteren, douanefaciliteiten etc. Diverse temperatuur beheersing van +2 tot +25 graden behoren bij zowel de transport als de warehousing tot de mogelijkheden.

Wij beschikken over IFS, SKAL, Halal en SEDEX. In een voedselveilige omgeving hebben wij de processen en werkzaamheden zodanig voor u ingericht dat het de standaard kwaliteit is waarop u kunt vertrouwen. Efficiëntie wordt behaald door zo min mogelijk tussenstappen. Daarom zijn wij de partner voor een volledige supply chain. Door onze ervaring met verschillende bedrijven, van supermarktketen tot multinational, weten we zeker dat we onze opdrachtgevers kunnen ontzorgen en gedeeltelijk of de gehele supply chain voor hen van A tot Z kunnen beheren. We zijn trots op ons klantenbestand binnen en buiten Heerenveen die ons daarin het vertrouwen gunt.

Wij bouwen op de groei, zoekt u nog mogelijkheden voor transport of (geconditioneerde) warehousing en bent u benieuwd hoe we u als klant kunnen ontzorgen en een gedeelte of de volledige supply chain kunnen beheren? Dan raken wij graag met u in gesprek. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze website www.bakker-transport-warehousing.nl