HEERENVEEN - Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen is de 100e aanmelding voor deelname aan Zuid Friesland On Stage. Een mijlpaal die traditiegetrouw gevierd wordt met een slagroomtaart. De animo van ondernemers en instellingen om mee te werken aan het evenement waarbij VMBO-leerlingen uit de regio Zuid Friesland centraal staat, is groot. “Dat zoveel bedrijven betrokken zijn en vol passie deelnemen aan On Stage, is natuurlijk geweldig. Zij geven de leerlingen uit de regio Zuid Friesland de kans om in gesprek te gaan en hen kennis te laten maken met de verschillende beroepen in hun regio, en geven zij hen zo de kans hun toekomstdromen werkelijkheid te laten worden. Deze leerlingen zijn tenslotte hun potentiële stagelopers, werknemers en vakmensen van de toekomst”, aldus Stephanie van Barneveld, Projectleider Zuid Friesland On Stage.


Bakker Transport & Warehousing
Op 16 maart a.s. beleeft Zuid Friesland on Stage alweer haar 7e editie in het Fean Plaza in Heerenveen. Bakker Transport & Warehousing is er dan voor de 3e keer bij. Zij nemen elk jaar weer met veel plezier deel aan het Beroepenfeest en de Doe Dag. “Deelname aan On Stage is belangrijk”, aldus Marco Dijkstra. “Wij kunnen de leerlingen hier op een prachtige manier laten zien wat ons vak inhoudt. Omdat wij zowel Transport als Warehousing aanbieden, hebben wij tal van beroepen waarmee de leerlingen kennis kunnen maken”. Tijdens de Doe Dag zetten Marco en collega Warehousing Tsjerk-Andries de Vries, een interactief parcours voor de leerlingen uit, zodat ze écht de handen uit de mouwen kunnen steken. Tsjerk-Andries geeft aan: “Naar aanleiding van onze deelname aan On Stage vorig jaar, hebben wij hier zelfs 2 stagelopers – een heer én een dame – mogen ontvangen, geweldig. De leerlingen kunnen hier leren, maar ook wij leren weer van de jongeren die bij ons over de vloer komen”.

Zuid Friesland On Stage
Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 800 VMBO-leerlingen die meedoen aan Zuid Friesland On Stage staan voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Men hoeft geen erkend Leerbedrijf te zijn om mee te doen. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en kennis over een beroep te delen met de leerlingen en hen eenmalig op tegenbezoek ontvangen. De automonteur tot en met de advocaat is welkom, want Dromen mag bij On Stage.

Wat houdt meedoen in? Tijdens het Beroepenfeest op 16 maart in Fean Plaza houdt u korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in uw beroep. Op de Doe Dag op 28 maart ontvangt u de leerlingen die er nog meer over willen weten op uw werkplek. U laat hen daar zien wat uw werk concreet inhoudt. Het aantal leerlingen en het tijdstip bepaalt u zelf.

Wat krijgt u daarvoor terug?
• U maakt kennis met geïnteresseerde leerlingen met een frisse blik op uw praktijk.
• Tijdens de borrel na afloop van het Beroepenfeest legt u nieuwe contacten voor uw netwerk.
• U krijgt een vermelding op zuidfrieslandonstage.nl. Dit is een website die 800 jongeren uit Zuid Friesland en hun ouders bezoeken als voorbereiding op het Beroepenfeest.

Neemt u de uitnodiging aan? Voor meer informatie en opgave, checkt u onze website: www.zuidfrieslandonstage.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stephanie van Barneveld – Projectleider Zuid Friesland On Stage: mail@zuidfrieslandonstage.nl