HEERENVEEN - Vanaf 8 februari voert Vitens voorbereidende werkzaamheden uit voor Heerenveen Beter Bereikbaar. De waterleiding tussen Skoatterwald en Heerenveen Midden wordt vervangen. Hierdoor zijn er verschillende afsluitingen en omleidingen voor het auto- en fietsverkeer. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind mei.


Afsluiting fietspad onder de A32

Van 8 februari tot en met 8 mei is de fietstunnel, parallel aan de Oranje Nassaulaan, onder de A32 afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het fietspad Tusken de Fjilden, het Palet (langs de nieuwe turnhal), Jan Mankeslaan en de President Kennedylaan.

Afsluiting Rembrandtlaan

Van 8 februari tot en met 15 mei is de Rembrandtlaan tussen de Van Goghlaan en de Piet van der Hemstraat afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de van Goghlaan en de Vermeerstraat. De woningen van inwoners langs de afsluiting blijven bereikbaar.

Afsluiting Willem de Zwijgerlaan, Johan Willem Frisolaan en Jiskelanpaed

Van 23 februari tot en met 10 maart is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten. Dat geldt ook voor de fietspaden Johan Willem Frisolaan en het Jiskelanpaed. Verkeer van en naar de Willem de Zwijgerlaan kan via de Kamenier en de Frederik Hendriklaan de Oranje Nassaulaan bereiken. Ditzelfde geldt voor fietsers op het Jiskelanpaed. Fietsers van en naar de Johan Willem Frisolaan worden via de andere zijde van de Oranje Nassaulaan omgeleid.

Snelheidsbeperking Rottumerweg

Van 8 februari tot en met 8 mei geldt er een snelheidsbeperking op de Rottumerweg. In die periode ligt de nieuwe waterleiding in de berm van de Rottumerweg tussen de sportvelden van de Heerenveense Boys en de Burgemeester Falkenaweg.

Vitens voert de werkzaamheden overdag en op werkdagen uit. Meer informatie en een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden is te vinden op de pagina Heerenveen Beter Bereikbaar.