HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen heeft een goed jaar achter de rug op het gebied van werk en economie. Het aantal uitkeringen is in één jaar met 10% gedaald en in totaal is er in 2018 voor bijna 18 hectare aan bedrijfskavels verkocht.

10% minder uitkeringen
Hans Broekhuizen, wethouder werk en economie, is tevreden over 2018. “De aantrekkende economie is in de gemeente Heerenveen nog steeds goed merkbaar. In 2018 zijn we van 1391 uitkeringen gedaald naar 1256; een daling van 10%. En we hebben voor 178.157 m2 aan bedrijfskavels verkocht, een record.”

De gemeente Heerenveen wil jaarlijks minimaal 100 werkzoekenden uit het bestand aan een baan helpen. Klantmanagers gaan intensief met een werkzoekende aan de slag. Hierbij is altijd sprake van maatwerk. Wethouder Broekhuizen: “Want door te werken maakt iemand onderdeel uit van de samenleving, blijft iemand in contact met anderen en is de kans op vereenzaming kleiner”.

Recordjaar
In 2018 hebben in totaal 20 bedrijven kavels gekocht. Wethouder Broekhuizen: “Het gaat met name om uitbreidingen van bestaande bedrijven. Doordat zij het economisch voor de wind hebben, konden ze de stap maken naar een grotere bedrijfskavel. Met name de uitbreiding van de mozzarella- en roomfabriek A-Ware (7,6 ha) op IBF heeft aanzienlijk bijgedragen aan de totale verkoop.”

Daarnaast zijn er ook nieuwe bedrijven naar Heerenveen gekomen, denk aan de vestiging van IJssel Technologie en de komst van het nieuwe laboratorium Eurofins. Op bedrijfsterrein Haskerveen is de bouw van de recyclingfabriek door Morssinkhof goed geweest voor de verkoop van 2,3 ha aan grond. Groot Lemmer heeft op Haskerveen 1,0 ha grond gekocht.