HEERENVEEN - In de afgelopen weken is het uitgaansleven weer opgestart. De versoepelingen in de horeca gingen op 26 juni jl. in. Om iedereen veilig en verantwoord toe te laten, kiezen vrijwel alle ondernemers in het centrum van Heerenveen ervoor om vanaf komende zaterdag 10 juli met #testenvoortoegang te gaan werken.

Alleen 18-plussers worden daarbij toegelaten en iedereen die om 20.00 uur binnen de hekwerken bij de horecaondernemers staan, moet een geldige test kunnen laten zien. "Want", zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan, "alleen met geldige toegangstesten kan er op volle capaciteit worden gedraaid. Een andere optie is om te werken met de anderhalve metermaatregel, gezondheidscheck en zittend publiek."

Dit zijn nog steeds de landelijk geldende regels. Bij café It Houtsje, Bak, Bleeker, de Blauwe Kater, de Battlehouse en de Swetser wordt met toegangstesten gewerkt. Een test laten doen kan via www.testenvoortoegang.org. Zo'n test is gratis, geldt 40 uur en de uitslag is binnen 4 uur bekend. Ook een volledig vaccinatiebewijs geldt, dat twee weken na volledig vaccinatie wordt toegevoegd aan de CoronaCheck-app, en je hebt natuurlijk altijd een geldig identiteitsbewijs nodig.

Drukte
Met het mooie vakantieweer van de afgelopen weken was het erg druk in het centrum van Heerenveen. Op deze manier verwachten de horeca-ondernemers de drukte beter te kunnen aanpakken. Om lange opstoppingen op straat te voorkomen is er in het uitgaanscentrum extra inzet van handhaving en politie.