HEERENVEEN - In de laatste twee maanden van dit jaar kunnen centrumbezoekers van Heerenveen tussen 09.00 uur en 12.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage Geerts Willigen. De gemeente Heerenveen wil met deze parkeeractie het gebruiksgemak van de parkeergarage promoten en zo de parkeerdruk op straat verlagen. De gemeente wil ervaring opdoen met deze tijdelijke maatregel en de effecten als gevolg daarvan onderzoeken. In januari 2021 vindt de evaluatie plaats.

Als gevolg van geplande investeringen en ontwikkelingen in het centrum verdwijnt een deel van de parkeercapaciteit op straat. In de parkeergarage zijn nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, terwijl rond de parkeergarage en op de pleinen de parkeerdruk hoger is. Wethouder Jaap van Veen: “Het parkeercomfort van de parkeergarage is dit jaar een stuk verbeterd, door onder meer het plaatsen van nieuwe parkeerapparatuur. In- en uitrijden kan nu gemakkelijk op basis van kentekenherkenning. Kortom een parkeergarage waar je de auto veilig, droog en dichtbij het centrum kan parkeren. We hopen met deze actie de bekendheid van de parkeergarage te vergroten en dat mensen er gebruik van blijven maken als ze het gebruiksgemak hebben ervaren.”

Gratis parkeren tussen 09.00 uur en 12.00 uur
De actie start op maandag 2 november 2020 en duurt tot zondag 3 januari 2021. Bezoekers van het centrum kunnen van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur gratis parkeren in de parkeergarage Geerts Willigen. ’s Ochtends voor 09.00 uur en op zondag is het parkeren al gratis. Abonnementshouders worden niet gecompenseerd omdat een abonnement nog steeds voordeliger is. Betaald parkeren blijft van toepassing op maandag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het uurtarief van de garage bedraagt €1,20. De actie wordt in januari 2021 geëvalueerd.