HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 met 2-3 van FC Utrecht verloren. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink was bij rust eigenlijk al kansloos na een 0-3 achterstand, maar kwam in de tweede helft toch nog dichtbij.

Na het sneeuwvrij maken van het veld kon men keurig om 12.15 uur aan de wedstrijd beginnen, maar de supporters zullen niet blij zijn geworden van wat ze het eerste half uur kregen voorgeschoteld. De thuisploeg speelde slap en inspiratieloos en FC Utrecht profiteerde optimaal. Eerst via een harde kopbal van Emil Bergstrøm en even later was het Gyrano Kerk die Kiek Pierie zijn hielen liet zien en Hahn voor een tweede keer verschalkte. Net op het moment dat Heerenveen wakker leek te zijn geschud sloegen de gasten voor een derde maal toe via een bekeken schot van Oussama Tannane,.

De Utrechters leken makkelijk stand te houden en tot twintig minuten voor tijd had men de wedstrijd onder controle tot er alsnog een comeback van de Friezen kwam. Vanuit het niets schoot Michel Vlap de bal tegen de touwen na een voorzet van Zeneli en zes minuten later kopte invaller Van Amersfoort raak. Met een bijna eigen doelpunt van Klaiber en een poging van Van Amersfoort was Heerenveen vervolgens nog dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.

SC Heerenveen - FC Utrecht 2-3 (0-3)
14. Bergstrøm 0-1