HEERENVEEN - Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft per 20 april een loods aan de Eurolaan in Heerenveen voor de periode van zes maanden laten sluiten. In deze loods is een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en het daarop gebaseerde 'Damoclesbeleid gemeente Heerenveen'.


De politie ontmantelde afgelopen 30 maart een hennepplantage van 488 planten die bijna oogstrijp waren, maar ook hennepstekken en materialen die gebruikt worden voor de kweek, verwerking en verpakkingsmateriaal. Dit wijst op enkele eerdere oogsten en op bewuste handel.

Omdat het om een loods gaat in een bedrijfsverzamelgebouw, heeft de huurder de andere huurders en bedrijven een groot risico laten lopen op kortsluiting en (gas)lekkages. Dit weegt extra in de periode dat deze loods gesloten moet blijven.

Weet aan wie je verhuurt!

De eigenaar van dit pand is, zoals dat vaker gebeurt, slachtoffer van een criminele huurder. Voorkom dat dit jou overkomt en vraag kritisch door bij verhuur. Want je bent als verhuurder altijd verantwoordelijk voor misbruik van jouw pand, zelfs als je nergens vanaf wist. Je 'criminele' pand wordt voor een bepaalde periode gesloten. Daarnaast kan de netwerkbeheerder aangifte doen vanwege diefstal van elektriciteit. Ook de ruimkosten voor een kwekerij komen terecht op het bordje van de verhuurder/eigenaar.

Weet dus aan wie je je pand verhuurt en vraag door naar de plannen van een huurder. En houd toezicht op het eigen pand, controleer wat er gebeurt.

Meld je vermoedens

Twijfel je aan de bedoelingen van de huurder maar durf je niet zelf door te vragen? Voel je je bedreigd? Zie je iets gebeuren in je buurt waaraan je twijfelt of wat je echt niet vertrouwt? Neem dan contact op met team Veiligheid van de gemeente via 14 0513 of bel de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl