HEERENVEEN - In de Heerenveense wijk Skoatterwâld wordt een kleinschalig hofje gerealiseerd. Het college van B&W stemde in met een bijzonder plan met acht gelijkvloerse, zeer duurzame woningen. Wethouder Jaap van Veen vindt het een prachtig initiatief: “We zien steeds meer behoefte aan andere vormen van wonen. Het is mooi om te zien dat deze groep mensen zelf de handschoen oppakt en zo’n mooi plan voor elkaar krijgt!”

Aandacht voor elkaar
Het idee komt van initiatiefnemers Tiny Oosterman en Theo Horsten, en komt voort uit de behoefte om te wonen in een omgeving waar meer aandacht is voor elkaar. Daarnaast waren er ook wensen om kleiner, gelijkvloers en zo duurzaam mogelijk te wonen. In Skoatterwâld is een geschikte plek gevonden.

Hofje-woningen
Alle wensen van de initiatiefnemers zijn vertaald in een ontwerp door de Heerenveens architect Jetze Sipma. Het resultaat is een ovaal woongebouw waar 8 woningen en een gezamenlijk te gebruiken ruimte zijn opgenomen. De woningen liggen rondom een gezamenlijke binnentuin. De verkoop van de woningen start rond de zomer.

Voorlichtingsavond klein en bewust wonen

De gemeente Heerenveen organiseert op 19 maart as. een voorlichtingsavond over klein en bewust wonen in het Heerenveens Museum. De initiatiefnemers vertellen hier meer over hun plannen. Meer informatie over deze bijeenkomst, zie www.heerenveen.nl, aanmelden is gewenst.