HEERENVEEN - Jongeren uit de gemeente Heerenveen mogen tijdens de lockdown iedere vrijdag van 16.00 uur tot 20.00 uur skaten in de parkeergarage in Heerenveen.

Dit verzoek kwam binnen via de 12-jarige Thijmen. Naar aanleiding hiervan zijn er gesprekken gevoerd met de skaters, het jongerenwerk van Caleidoscoop en de buurtsportcoaches. Afgesproken is dat jongeren, tot en met 17 jaar uit de gemeente Heerenveen, iedere vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur gebruik mogen maken van de onderste laag van de parkeergarage.

De buurtsportcoaches en ook jongerenwerkers kijken mee en coachen. Onderdeel van de afspraak is dat er buiten deze tijden niet meer wordt geskate in de parkeergarage.

Wethouder Jaap van Veen: “Ik vind het geweldig dat we dit initiatief van de jongeren kunnen ondersteunen. Jongeren hebben leuk contact met elkaar en nemen zelf verantwoordelijkheid om dit goed te laten verlopen. Wij zijn samen op zoek gegaan naar wat er in deze Corona-tijd voor de jongeren wel mogelijk is. Vorige week was de eerste keer, en dit was een groot succes.”

Jongerenwerker Sanne: “Wij zijn heel blij en tevreden over dit initiatief. Het biedt jongeren een mooie bezigheid. Daarnaast nemen de jongeren zelf verantwoordelijkheid en zetten we zo jongeren in hun kracht. Dat is de essentie van ons werk!”

Mede-organisator Allard: “Ik ben heel blij met de samenwerking met de gemeente. Dit was voorheen niet zo gebruikelijk. Nu hebben we een plek waar we elkaar kunnen treffen. Geweldig!”

Heerenveen doet deze week mee aan de ‘boostweek’, waar gesprekken met jongeren centraal staan om samen te kijken hoe we ze kunnen helpen in deze coronaperiode. De skatemiddagen passen daar goed bij.