HEERENVEEN - In het G1000 en G20 proces zijn allerlei voorstellen gedaan voor de verbetering van het centrum, onder andere over de Romkessteeg. Samen met de aanpassingen op het Molenplein is deze verbinding tussen het Molenplein en de Dracht nu opgeknapt. De grond is gesaneerd, de riolering hersteld, de verlichting aangepast en de 'knik' in de steeg is opgevuld met een bankje. De wanden zijn in samenwerking met de eigenaren van de panden opgeknapt en verfraaid.

Wethouder Sybrig Sijtsma: "De werkzaamheden zijn nu klaar. Dat is belangrijk voor de ondernemers en de inwoners. Zij zijn degene waar we het voor doen. De ondernemers hebben meegewerkt en natuurlijk ook wel eens last gehad van de werkzaamheden. De loop van het Molenplein naar de Dracht is fraaier, toegankelijker en veiliger. Dat alles past heel goed bij het uitgangspunt Ontvangen en Ontmoeten. Een van de 3 onderdelen die we voor een sfeervol en gastvrij centrum bepaald hebben en in de visie beschreven staat."

Samen met ondernemers voor de inwoners

Voor het vernieuwen van de steeg zijn de eigenaren van de panden en de ondernemers betrokken. Dat geldt ook voor het openingsmoment. De 'goodiebags' die uitgedeeld zijn aan mensen in de steeg vrijdagochtend zijn royaal gevuld door de ondernemers aan/in de Romkessteeg.

G1000 en G20

In Heerenveen zijn met een G1000 en G20 proces waar inwoners en ondernemers aan meewerkten allerlei ideeën voor het centrum naar voren gekomen. Met deze ideeën is een visie voor het centrum gemaakt. Het opknappen van de stegen is hier onderdeel van. De monitorgroep die uit dit proces ontstaan is, houdt in samenwerking met de gemeente vinger aan de pols over de voortgang.

Meer weten over het centrum? www.programmacentrumheerenveen.nl