HEERENVEEN - Tijdens de (bijzondere) raadsvergadering van donderdag 27 juni is Rolie Tromp (43) geïnstalleerd als wethouder namens de VVD in de gemeente Heerenveen. De fractievoorzitter van de VVD volgt wethouder Jaap van Veen op.


Tromp neemt de portefeuilles over van vertrekkend wethouder Jaap van Veen. Het gaat daarbij om Dienstverlening, Burgerzaken, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningverlening, integraal beheer openbare ruimte, afval, personeel & organisatie en ICT.

“In onze gemeente liggen veel kansen en mogelijkheden, ook binnen de onderwerpen waarmee ik me bezig ga houden. Ik kijk ernaar uit om met onze inwoners, ondernemers, de gemeenteraad en organisatie aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!”, zegt hij.

Rolie Tromp is sinds juni 2018 raadslid voor de VVD in Heerenveen en fractievoorzitter vanaf maart 2022. Bovendien is hij vicevoorzitter van de gemeenteraad. Hij woont met zijn vriendin en vier kinderen in Heerenveen. Door zijn nieuwe functie stopt hij als ondernemer en vrijwilliger bij de brandweer.

Overige wisselingen

In de gemeenteraad van Heerenveen schuiven automatisch andere functies binnen de VVD door. Zo is in de vergadering van de 27e juni Maaike Terpstra geïnstalleerd als raadslid. En Goffe Walsweer is de nieuwe fractievoorzitter voor deze partij