HEERENVEEN - Wat willen inwoners en bezoekers met het recreatiegebied De Heide? Dat is de opdracht aan 42 internationale studenten van de NHL Stenden. De komende weken gaan zij met inwoners en bezoekers van het recreatiegebied in gesprek om hun wensen boven tafel te krijgen.

Wethouder Hans Broekhuizen: “De Heide is een prachtige stukje natuur midden in Heerenveen. Hier zijn we trots op én dit willen we behouden”. Door studenten onderzoek te laten doen naar het gebied, wil de gemeente weten of het recreatiegebied nog aantrekkelijker kan worden om te verblijven. “Is er behoefte aan een horecapunt/restaurant, of juist niet? Of willen we meer speelplekken voor kinderen?” De studenten gaan hier de komende periode onderzoek naar doen.

Wat speelt er in De Heide?
Wandelaars, sporters, hondenbezitters en in de zomer strandgangers en zwemmers genieten van het recreatiegebied De Heide. Afgelopen zomer was de kiosk gesloten, wat tot vragen leidde van inwoners en raadsleden. Eerst is gezocht naar een nieuwe ondernemer, maar door de beperkte mogelijkheden blijkt de kiosk niet meer geschikt te zijn. Er zijn verschillende initiatiefnemers die ideeën hebben aangedragen, nu wil de gemeente van de inwoners en bezoekers horen wat zij graag in De Heide willen.

Samenwerking met het onderwijs
De studenten van de opleiding Business, Innovations & Leadership maken voor hun onderzoek gebruik van de methode “Design Denken”. Hierbij staat de inwoner/bezoeker centraal. Ze interviewen inwoners en bezoekers en verzamelen zoveel mogelijk informatie om een zo goed mogelijk beeld te schetsen. Wethouder Broekhuizen: “De studenten kijken met een frisse blik naar het recreatiegebied en komen hopelijk met vernieuwende ideeën wat deze plek nog mooier kan maken. Of misschien is de eindconclusie juist wel dat het recreatiegebied goed is, zoals het nu is”.

Goede ideeën? Omdat de gemeente belang hecht aan de mening van bezoekers en gebruikers van De Heide, hierbij een oproep om vooral mee te doen aan deze mooie samenwerking tussen onderwijs, omgeving en overheid. Suggesties en/of ideeën kunnen doorgegeven worden via deheideonderdeloep@heerenveen.nl.