HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen neemt actie om recreatiegebied De Heide voor te bereiden op de aankomende drukke zomerperiode. “We zien dat steeds meer mensen De Heide weten te vinden”, geeft wethouder Hans Broekhuizen aan. “We willen iedereen een verantwoord en plezierig bezoek bieden”. Zo worden de sanitaire voorzieningen vaker schoongehouden, meer afvalcontainers geplaatst en tijdelijk standplaatsen voor foodtrucks mogelijk gemaakt.

De Heide wordt populairder
Tijdens de afgelopen zomerse dagen is duidelijk geworden dat recreatiegebied De Heide steeds populairder wordt. Nu veel mensen door corona waarschijnlijk niet op vakantie gaan of dichtbij huis blijven, is het de verwachting dat De Heide een drukke zomer tegemoet gaat. Om ervoor te zorgen dat mensen op verantwoorde en plezierige wijze naar De Heide kunnen blijven gaan, gaat de gemeente:

1. Informatieborden plaatsen met daarop o.a. informatie over corona.

2.Sanitaire voorzieningen regelmatig schoonmaken op zomerse dagen (boven de 20 graden).

3.Bij verwachte drukte extra afvalcontainers plaatsen.

4.Plekken aanwijzen voor verschillende foodtrucks, koffietentjes of ijsverkopers.

5.Meer toezicht bieden door de inzet van gastheren, gastdames, jongerenwerk, buurtsportcoaches en zo nodig boa’s en politie.

Jeugd
De Heide is niet alleen populair bij dagjesmensen die willen recreëren. Ook groepen jongeren bezoeken het gebied steeds vaker. Broekhuizen: “Natuurlijk zijn zij van harte welkom en gedragen de meesten zich prima, maar op de rotzooi en vernielingen die sommigen achterlaten zitten we niet te wachten. Daarom zetten wij in op deze acties, in eerste instantie tot 1 september. Daarna gaan we kijken wat goed bevalt en misschien anders moet”.

Foodtrucks gezocht
Tot twee jaar geleden was er altijd een kiosk op De Heide. “De kiosk op De Heide is vanwege hygiëne-eisen niet meer in gebruik, maar er is wel behoefte aan een ijsje of een snackje” aldus de wethouder.

Daarom zoekt de gemeente naar ondernemers die (een deel van de) zomer met een foodtruck op De Heide willen staan. Er zijn 3 standplaatsen beschikbaar die steeds per 2 weken beschikbaar zijn. Via een lotingsysteem worden deze standplaatsen aan de ondernemers verdeeld. Meer informatie staat op onze website www.heerenveen.nl/standplaatsdeheide .