HEERENVEEN - Wat vinden de inwoners van de gemeente Heerenveen belangrijk voor hun centrum? Dat wordt duidelijk tijdens de slotbijeenkomst van de G1000Heerenveen op zaterdag 25 mei, de Burgerraad. Tien werkplaatsen van inwoners presenteren dan hun voorstellen voor een toekomstbestendig centrum van Heerenveen.

De werkgroepen hebben de ideeën uit de G1000Burgertop van februari in de afgelopen maanden uitgewerkt naar concrete centrumplannen. Die plannen presenteren zij op 25 mei in verschillende rondes aan panels van inwoners, werkgevers/ondernemers en politici. Iedereen kan bij de presentaties aanschuiven en meeluisteren met het gesprek, om een onderbouwde mening over de voorstellen te vormen. Samenvattingen van alle voorstellen zijn te vinden op de website G1000Heerenveen.nl/werkplaatsen.

Burgerbesluit Centrum Heerenveen
Na de presentaties vormen de deelnemers van de G1000Heerenveen de Burgerraad. Onder leiding van burgemeester Van der Zwan stemt de Burgerraad over de gepresenteerde voorstellen. Alleen deelnemers aan de G1000 kunnen op 25 mei stemmen. De voorstellen die worden aangenomen, vormen samen het Burgerbesluit Centrum Heerenveen. De burgemeester biedt het Burgerbesluit namens de Burgerraad aan de gemeenteraad aan, met de vraag om over de voorstellen een uitspraak te doen.

Aanmelden voor de slotbijeenkomst
Wie nieuwsgierig is naar de presentatie van de centrumvoorstellen en de zitting van de Burgerraad, is van harte welkom bij de slotbijeenkomst op 25 mei. Van tevoren aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de website G1000Heerenveen.nl/slotbijeenkomst.