HEERENVEEN - De parkeergarage aan het Geerts Willigenplein in Heerenveen is op vrijdag 24 april en van 27 april tot en met 1 mei gesloten. De plafonds en ‘eilandjes’ bij de slagbomen worden schoongemaakt en opnieuw geschilderd zodat alles er weer fris uitziet. Op zaterdag 25 en zondag 26 april kan wel gebruik gemaakt worden van de parkeergarage.


Wethouder Jaap van Veen: “We zitten in een bijzondere periode door de coronacrisis, maar die biedt ook kansen. Zo konden we er bewust voor kiezen om het schilderwerk in de parkeergarage nu te laten uitvoeren. De garage wordt momenteel weinig gebruikt en dus ondervinden maar weinig mensen er hinder van”.

Parkeerabonnementhouders
Voor de mensen met een parkeerabonnement heeft de gemeente een goede oplossing. Zij kunnen hun auto in het centrum parkeren op de betaald parkeren plaatsen. Wel moeten ze hun geldige parkeerabonnement dan goed zichtbaar op het dashboard leggen.

Nieuw toegangssysteem en nieuwe betaalautomaten
Bij de eerdere werkzaamheden in maart werd een slagboom geplaatst waardoor auto’s tijdens kantooruren de garage sneller in en uit kunnen. Een andere verbetering is een camera die het kenteken van de auto leest zodat de slagboom automatisch opent. Ook zijn nieuwe klantvriendelijke betaalautomaten met pinmodule geplaatst.