HEERENVEEN - Bij 13 parkeerautomaten in het centrum van Heerenveen kan vanaf woensdag 3 juli, contactloos worden betaald. Vanaf vandaag worden de parkeerautomaten omgebouwd door EZS Parkeersystemen uit Beverwijk. Wethouder Jaap van Veen mocht als eerste gebruik maken van de vernieuwde parkeerautomaat aan de Crackstraat.

Jaap van Veen: “Bij de vernieuwde parkeerautomaten is het niet meer nodig om de pincode in te voeren. Hierdoor zijn de automaten veiliger, en bieden meer snelheid en gemak. Ik ben blij dat we hiermee tegemoet kunnen komen aan de wensen van de bezoekers van het centrum.”

Voordelen
Met deze update worden nu alle Nederlandse èn buitenlandse bankpassen geaccepteerd. Bovendien krijgen de automaten een kleuren touchscreen display, vergelijkbaar met een telefoon, en zijn daarmee intuïtief en interactief.

Ombouw
In Heerenveen worden eerst 13 parkeerautomaten omgebouwd, dit zijn de zogenoemde ‘hardlopers’, de automaten die het meest worden gebruikt. Op termijn worden meer automaten omgebouwd. Dit is afhankelijk van de locatie en de gebruikersfrequentie in combinatie met een nieuw plaatsing plan voor parkeerautomaten. Vanaf 2020 moeten alle betaalautomaten contactloos betalen mogelijk maken. Dit omdat de Europese veiligheidseisen voor betaalautomaten scherper zijn geworden.