HEERENVEEN - Het werk aan de op- en afritten Heerenveen/Oranjewoud (11) en de Oranje Nassaulaan is klaar. Wethouder Jelle Zoetendal markeerde vandaag het einde van de werkzaamheden. Vanaf 18.00 uur zijn de op- en afritten weer open voor het verkeer.


Wethouder Jelle Zoetendal: “We realiseren ons dat de wegafsluitingen voor veel hinder hebben gezorgd. Daarom is het goed nieuws dat de werkzaamheden sneller dan gepland zijn afgerond en de weg weer open gaat. De laatste fase van het werk gaat meteen van start. We vragen nog even geduld van omwonenden en weggebruikers en dan is straks Heerenveen Beter Bereikbaar.”

Werkzaamheden eerder afgerond

In de afgelopen weken is er hard gewerkt om de herinrichting met de drie nieuwe rotondes af te ronden. Daarvoor waren de op- en afrit aan de centrumzijde, de Stadionweg en de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32 afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden zijn vlot verlopen, waardoor de weg twee weken eerder dan gepland weer open is.

Afsluiting rotonde Heerenveen-Midden

Doordat de werkzaamheden eerder zijn afgerond, start ook het vervangen van de rotonde Heerenveen-Midden voor een kruising met verkeerslichten twee weken eerder. Om snel, efficiënt en vooral veilig te werken, wordt de rotonde zes weken lang afgesloten voor het verkeer. Van vrijdagavond 14 juni tot en met vrijdag 26 juli is de kruising daarom afgesloten. Zaterdag 27 juli kunnen automobilisten de nieuwe kruising gebruiken.

Omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden

Tijdens de wegafsluiting gelden omleidingsroutes voor automobilisten en vrachtverkeer. Ook fietsers worden omgeleid. De fietstunnel onder de A32 blijft gedurende de werkzaamheden dicht. Meer informatie en de omleidingsroutes zijn te vinden op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl. De omleidingsroutes worden ter plaatse ook met gele borden langs de weg aangegeven.

Heerenveen Beter Bereikbaar

Vanaf maandag 26 augustus start de aannemer met afrondende werkzaamheden. De parallelrijbanen aan de westzijde van de Burgemeester Falkenaweg krijgen dan nieuwe bestrating. Ook wordt het gedeelte van de Rembrandtlaan tussen de Van Goghlaan en de Burgemeester Falkenaweg opgebroken. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 20 september. Daarna is het project afgerond en is Heerenveen beter bereikbaar.