HEEREVEEN - In Heerenveen vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te bewegen en te sporten: jong en oud, in competitieverband of voor het plezier. En dichtbij huis. Via een nieuw boekingssysteem zijn de gymzalen van de gemeente nu online te reserveren. Verenigingen en scholen gebruiken de gymzalen van de gemeente vaak al op vaste tijden. Nieuw is dat ook individuele gebruikers de zalen die vrij zijn online kunnen boeken.

Zo kan de buurtvereniging een straat-competitie volleybal organiseren, of een proefles yoga in de wijk. Maar je kunt net zo goed met een groep vrienden een avondje binnen basketballen als het slecht weer is.

Online accommodatie reserveren

Voor het reserveren gebruikt de gemeente het online reserveringssysteem van accommodatiehuur.nl. Zowel voor de structurele gebruikers als voor de individuele inwoners is dat heel handig en inzichtelijk.
Op ieder moment van de dag is via https://www.heerenveen.nl/ontdek/sportaccommodatie-huren/ in te zien wanneer welke zalen vrij zijn. En ook hoe ze te reserveren, wat het kost en waar verder rekening mee gehouden moet worden. Dat kan allemaal online, 24 uur per dag. De vaste huurders betalen hun huur per half jaar via een factuur. Zij kunnen tussentijds bijvoorbeeld ook bijboeken en facturen inzien. De eenmalige individuele zaalhuur kan direct via iDeal betaald worden.

Meer voordelen op termijn
Het nieuwe reserveringssysteem biedt ook de mogelijkheid om op termijn te werken met tijdsloten en toegangscodes van gymzalen, zodat sleutels overbodig worden. Daarnaast kan de reservering gekoppeld worden aan licht en verwarming: zo duurzaam mogelijk.