HEERENVEEN - Vanaf 1 mei 2023 registreert een nieuw camerasysteem het verkeer in het centrum. De regels veranderen niet, alleen de manier van handhaven wel. Sinds 2007 is het namelijk verboden met de auto, brommer of scooter in het centrum te komen. Inrijden werd voorkomen door beweegbare palen. Nu leggen camera’s overtreders van het inrijdverbod vast.


Voorkom een boete

Tot nu toe werd gewaarschuwd, volgens planning krijgen overtreders van het inrijdverbod vanaf 4 september een boete thuisgestuurd. Het centrum is alleen toegankelijk voor hulpdiensten en voertuigen waarvoor een ontheffing is afgegeven. De huidige ontheffingshouders hebben persoonlijk bericht gehad dat het bij de gemeente bekende kenteken wordt geregistreerd. Laden en lossen is toegestaan van maandag t/m vrijdag van 7.00 -12.00 uur en op zaterdag van 7.00 – 10.00 uur.

Meer weten over parkeren, ontheffingen en regels?

Kijk op www.heerenveen.digitaalparkeerloket.nl of kom van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur langs bij de balie van parkeerbeheer op -1 in de Geerts Willigen parkeergarage.