HEERENVEEN - In de nachten van maandag 21 en dinsdag 22 februari zijn de toe- en afrit Heerenveen-centrum afgesloten voor wegverkeer. Het gaat om de afrit vanuit Zwolle en de toerit richting Leeuwarden. De afsluiting is nodig vanwege het plaatsen van definitieve wegwijzers.

De afsluitingen vinden plaats tussen 20:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends. De definitieve wegwijzers worden alleen langs de afrit geplaatst, maar om dit veilig te kunnen doen wordt ook de toerit afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid
Het verkeer vanuit de richting Zwolle in de richtingen Heerenveen, de Knipe en het bedrijventerrein IBF wordt omgeleid via afrit 11 Heerenveen/Oranjewoud en vervolgens de Stadionweg. Verkeer vanuit Heerenveen, De Knipe en IBF in de richting van Leeuwarden wordt omgeleid via de toerit van de A32 in de richting van Zwolle en kan vervolgens keren bij de af- en toerit 11 Heerenveen/Oranjewoud.

Mercurius en Venus
Ook langs de Mercurius en de Venus plaatst de aannemer definitieve wegwijzers. Daarvoor is de Mercurius tussen de Jupiter en de Venus kortdurend afgesloten in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari. Het verkeer wordt omgeleid via de Jupiter en de Venus. Op de Venus en de Mercurius vanuit De Knipe vinden op maandagnacht 21 en dinsdagnacht 22 februari werkzaamheden plaats. Op beide wegen wordt vóór de nieuwe rotonde nog een bord geplaatst, maar dit gebeurt zonder afsluitingen voor het verkeer.

Bij onvoorziene omstandigheden of slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.