HEERENVEEN - Voor het tweede jaar op rij reikt de gemeente Heerenveen het ‘Bernelintsje’ uit aan kinderen uit de gemeente Heerenveen, die zich belangeloos inzetten voor andere mensen in de gemeente. Locoburgemeester Jelle Zoetendal reikt het “Bernelintsje” uit aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar die iets bijzonders hebben gedaan.

Bijzondere onderscheiding
De onderscheiding is bedoeld voor een kind of een groep kinderen die iets bijzonders doen voor anderen. Dat kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een persoon die gevallen is of het redden van een dier. Het kan ook gaan om het houden van een speciale actie voor de straat, buurt of omgeving. Een bijzondere prestatie/daad kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van de oudere buurman of buurvrouw met het uitlaten van de hond of boodschappen doen.

Kinderen in het zonnetje
Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koning krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een superrecord gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er zeker ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Daarom reikt de gemeente Heerenveen het ‘Bernelintsje’ uit

Aanmelden
Iemand die iets doet voor een ander zal zich niet zelf gaan aanmelden. De gemeente Heerenveen doet daarom de oproep aan alle inwoners in de gemeente om kinderen aan te melden die volgens hen voor zo’n kinderlintje in aanmerking komen. Doe dit voor 5 april 2019!

Jury
Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking.