HEERENVEEN - Vrijdag 8 juni heeft oud-wielrenner en ambassadeur van de BinckBank Tour Maarten Tjallingii de aftrap gedaan voor de startetappe van de BinckBank Tour. Op maandag 13 augustus gaan internationale topwielrenners fietsen van Heerenveen naar Bolsward. Vandaag heeft Maarten Tjallingii na het trekken van de startlijn een deel van de eerste etappe gefietst.

Burgemeester, directeur Sportstad en trainer SC Heerenveen fietsen mee
De startlijn werd symbolisch getrokken op de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen. Tjallingii heeft vervolgens een deel van de Heerenveense etappe gefietst. Burgemeester Tjeerd van der Zwan, Rinse Bleeker (directeur Sportstad Heerenveen) en Jan Olde Riekerink (de nieuwe trainer van sc Heerenveen) verkenden samen met Tjallingii het eerste deel van deze etappe in Heerenveen.

Sportgemeente van het jaar
Burgemeester Van der Zwan: “Heerenveen is eind 2017 verkozen tot sportgemeente van het jaar. Een mooie beloning voor alles wat er op sportterrein gebeurt in Heerenveen”. Wielrennen is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld voetbal, schaatsen en turnen als aansprekende sporten. Eerder dit jaar was er al een tijdrit voor dames in Heerenveen.

“Dat de start van de BinckBank Tour dit jaar in Heerenveen plaatsvindt, is een mooie kans om dé sportstad van het Noorden bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Ook dit deel van de route leidt langs prachtige plekjes in de gemeente” aldus Siepie de Groot van regiomarketingorganisatie Heerenveen ’n Gouden Plak.

Over de BinckBank Tour
Op 13 augustus is de start van de BinckBank Tour in Heerenveen. Het is de eerste keer dat deze UCI WorldTour in Heerenveen start. De etappe is 177,3 kilometer lang en gaat om 12.20 uur van start op de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen.

Rondom de start in Heerenveen worden verschillende activiteiten georganiseerd. De Boulevard en enkele parkeerterreinen worden die dag gedeeltelijk afgesloten. De etappe gaat in een lus door de gemeente. De route wordt niet afgesloten voor het verkeer, maar motoragenten zorgen ervoor dat de wielrenners veilig kunnen passeren. De start in Heerenveen wordt georganiseerd door de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, sc Heerenveen en ’n Gouden Plak.

Nadat de wielrenners Heerenveen verlaten, koersen ze via De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân om te eindigen in Bolsward. De renners gaan langs een aantal van de elf Friese steden: Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, IJlst en Sneek.

Meer informatie: www.ngoudenplak.nl/binckbank