HEERENVEEN - Vorige week werd er door sc Heerenveen, de KNVB, Sport Fryslân en de gemeente Heerenveen een eerste reddingsplan neergelegd waarmee de dames van sc Heerenveen in de eredivisie kunnen blijven spelen. Bij het bekendmaken van dit plan werden wel enkele voorwaarden gesteld. Een daarvan is dat er een kwartiermaker zou worden aangesteld. Deze is gevonden in de persoon van de heer Bjernt van Popta, advocaat bij Verdonk advocaten.

“Namens bovengenoemde partijen kan ik vooral zeggen dat we erg ingenomen zijn met de heer Van Popta. Hij heeft al kennisgemaakt met deze partijen en zojuist, op vrijdagochtend, hebben we een oriënterend gesprek gehad,” meldt burgemeester Tjeerd van der Zwan.

Takenpakket
De kwartiermaker zal nu eerst bij verschillende partijen gaan inventariseren hoe zij hun bijdrage aan het vrouwenvoetbal concreet gestalte kunnen geven. Belangrijk daarbij is wel de mate waarin sponsoren hun bijdrage in de nieuwe situatie willen continueren.Tegelijkertijd zijn er partijen die zich betrokken voelen bij het vrouwenvoetbal en een bijdrage willen leveren. Ook zij kunnen zich bij kwartiermaker Van Popta melden. Gisteren hebben vertegenwoordigers van sc Heerenveen, Sport Fryslân en de gemeente gesproken met de speelsters en trainers. De afspraken die daar gemaakt zijn zal de kwartiermaker verder gaan afhandelen.

Met het huidige bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen is overleg over een warme overdracht.