HEERENVEEN - Op vrijdagavond 14 juni starten de laatste werkzaamheden van het project Heerenveen Beter Bereikbaar. De rotonde op de kruising van de Burgemeester Falkenaweg en de Oranje Nassaulaan wordt vervangen voor een kruising met verkeerslichten.

Wethouder Jelle Zoetendal: “Het einde van het project komt in zicht. We zijn toe aan de laatste fase, die twee weken eerder van start gaat, omdat de werkzaamheden bij de op- en afritten van de A32 eerder worden afgerond. Het is voor de omwonenden en gebruikers nog even doorbijten, maar straks is Heerenveen Beter Bereikbaar.”

Kruising zes weken afgesloten
Om snel, efficiënt en vooral veilig te werken, wordt de rotonde zes weken lang afgesloten voor verkeer. Zaterdag 27 juli kunnen automobilisten de nieuwe kruising gebruiken. De eerste weken werkt de aannemer door op zaterdag en zondag. Dit zorgt ervoor dat de afsluiting niet langer dan zes weken duurt. In de avonden en nachten wordt niet gewerkt.

Werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen sneller klaar
In de afgelopen weken is hard gewerkt aan de aanleg van de drie nieuwe rotondes en de herinrichting van de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32. Daarvoor moesten de op- en afrit aan de centrumzijde, de Stadionweg en de Oranje Nassaulaan ter hoogte van het viaduct worden afgesloten voor het verkeer. Dit heeft veel hinder veroorzaakt, vooral voor de inwoners van Skoatterwâld en Oranjewoud.

Het werk verloopt vlotter dan verwacht. Dat betekent dat de nieuwe situatie op vrijdagavond 14 juni wordt opengesteld voor het verkeer, twee weken eerder dan gepland. Daardoor start ook de ombouw van de rotonde Burgemeester Falkenaweg tot een kruising met verkeerslichten twee weken eerder.

Omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden
Tijdens de wegafsluiting gelden omleidingsroutes voor automobilisten en vrachtverkeer. Ook fietsers worden omgeleid. Daarbij geldt dat de fietstunnel onder de A32 tijdens de werkzaamheden gesloten blijft. Kijk voor de omleidingsroutes en meer informatie over de werkzaamheden op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden langs de weg aangegeven.

Heerenveen Beter Bereikbaar
Vanaf maandag 26 augustus begint de aannemer met de afronding van de kruising. De parallelrijbanen aan de westzijde van de Burgemeester Falkenaweg worden dan voorzien van nieuwe bestrating. Daarnaast komt het deel van de Rembrandtlaan tussen de Van Goghlaan en de Burgemeester Falkenaweg te vervallen en moet dus worden opgebroken. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 20 september. Daarna is het project afgerond en is Heerenveen beter bereikbaar.

Vlot & Veilig de A32 op en af!
Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken werden eerder de op- en afritten van de A32 naar de K.R. Poststraat al verbeterd. Nu worden ook de op- en afritten van afrit 11, de Oranje Nassaulaan en de kruising met de Burgemeester Falkenaweg aangepast.