HEERENVEEN - KPN gaat Oudeschoot aansluiten op het glasvezelnetwerk. De kern van Heerenveen wordt op dit moment door KPN aangesloten op glasvezel. Eind vorig jaar maakte Digitale Stad bekend dat zij de overige dorpen en het buitengebied van glasvezel voorzien. Oudeschoot viel hierbij tussen wal en schip. Gemeente Heerenveen heeft nu overeenstemming bereikt met KPN dat ook Oudeschoot kan profiteren van snel internet, waarmee straks alle huishoudens van de gemeente Heerenveen over snel internet kunnen beschikken.

Wethouder Rinkes: ”Nu ook voor Oudeschoot de seinen op groen staan, is het straks voor alle huishoudens in onze gemeente mogelijk om gebruik te maken van glasvezel. In samenwerking met KPN en Digitale Stad hebben we onze ambitie om de hele gemeente te voorzien van snel internet kunnen realiseren. In deze huidige tijd, waarin we veelal zijn aangewezen op digitale middelen, zien we nog meer hoe belangrijk dit is”.

Planning
De aanlegwerkzaamheden in Oudeschoot starten naar verwachting in april 2021 en nemen circa drie maanden in beslag. Tot eind 2025 verdubbelt KPN het aantal huishoudens met supersnel internet via glasvezel. Ook daarna gaat KPN door met de vernieuwing van zijn netwerk door koper te vervangen door glasvezel, zodat op termijn meer dan 80% van Nederland via KPN de beschikking heeft over een verbinding met de snelheid van het licht en kan profiteren van de hyper verbonden samenleving. Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd.

Meer informatie
Bewoners van Oudeschoot ontvangen een brief met een toestemmingscode en kunnen toestemming geven voor hun eigen aansluitpunt op www.kpnnetwerk.nl/toestemming. Voor alle vragen rondom aanleg, planning en voordelen van glasvezel kunnen ze terecht op www.kpnnetwerk.nl.

De voordelen van glasvezel
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence, en vanwege toepassingen in de zorg en op school.

Richtlijnen Coronavirus
Tijdens de werkzaamheden worden de richtlijnen van de overheid en het RIVM strikt gevolgd. Op basis daarvan wordt elke dag opnieuw bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Voor de meest actuele informatie kunnen bewoners terecht op www.kpnnetwerk.nl/corona.

Jeroen van der Jagt, Regiodirecteur Noord Oost Nederland van KPN: “Het netwerk behoort tot de belangrijkste infrastructuur van Nederland. De werkzaamheden die we uitvoeren zorgen ervoor dat Nederland verbonden is en blijft. Daarom gaan we hier mee door, met strikte maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bewoners.”