HEERENVEEN - Zoals meerdere plaatsen in Fryslân maakt ook de gemeente Heerenveen in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 haar entree aantrekkelijk voor bezoekers. Het gebied bij het station en de route vanaf de snelweg naar het station wordt opgefleurd met bloemperken en –bakken.

Prairietuin
Voor het station komen twee grote plantvakken met zogenoemde prairiebeplanting. Dit is een concept van siergrassen, vaste planten en bollen die in lava worden geplant. Een prairietuin heeft weinig onderhoud nodig en er staan steeds weer andere planten in bloei. “Bovendien trekken de planten vlinders en bijen aan, aldus wethouder Hans Broekhuizen. Elk seizoen is weer anders, zelfs in de winter is er kleur.” Gespecialiseerd bedrijf West Beplanting heeft de opdracht gekregen om de prairietuinen samen met Tenge Hoveniers uit Heerenveen aan te leggen. Wanneer de plantvakken klaar zijn, plaatsen we nog zitbankjes.

Rood, wit en blauw
De bloemperken hebben de vorm van een pompeblêd, de belangrijkste kleuren van de bloemen zijn daarom rood, wit en blauw.

Rotondes
Ook de twee rotondes in de K.R. Poststraat worden opnieuw ingeplant met kleurrijke vaste planten, siergrassen, heesters en bollen. Beide rotondes blijven geadopteerd door bedrijven. Tenge Hoveniers levert een mooie bijdrage aan dit project door de beplanting van ‘hun’ rotonde te betalen.

Bloembakken
Langs de K.R. Poststraat hebben we 17 grote bloembakken aan de lantaarnpalen opgehangen. De beplanting moet nog groeien, maar gaat de komende jaren voor een kleurrijke en aantrekkelijke K.R. Poststraat zorgen. Het voorterrein van het NS-station wordt op deze manier een aantrekkelijkere verblijfsplaats en entree van Heerenveen.