HEERENVEEN - Op maandag 15 augustus om 19:00 uur vindt de jaarlijkse Indië-herdenking plaats bij het Indiëmonument in Heerenveen. Jaarlijks wordt op 15 augustus stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden en worden alle slachtoffers herdacht van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.


Iedereen is welkom

Iedereen is van harte welkom om op maandagavond 15 augustus vanaf 18:45 uur aan te sluiten bij het Indiëmonument bij het plantsoen aan het Gashoudersplein. Er wordt gezorgd voor voldoende zitplaatsen en voor een overkapping bij slecht weer.

Programma

De ceremonie start om 19:00 uur met toespraken door burgemeester Tjeerd van der Zwan en Ronald Frans van het Veteranenplatform Heerenveen. Hierna wordt het Nederlands Signaal Taptoe gespeeld, gevolgd door een minuut stilte. Na het klinken van het Wilhelmus is er een bloemlegging. Afsluitend is er voor wie dat wil de gelegenheid om met elkaar te koffiedrinken en na te praten.

Definitief einde Tweede Wereldoorlog

Jaarlijks wordt op 15 augustus in heel Nederland stilgestaan bij het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze datum markeert de capitulatie van Japan en de bevrijding van Nederlands-Indië, waarmee er voor Nederland een definitief einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In de gemeente Heerenveen staan we bovendien stil bij de Heerenveense slachtoffers die als militair hun leven lieten in Nederlands-Indië.