HEERENVEEN - Als je de rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen problemen zich snel opstapelen. Je krijgt aanmaningen in de bus, of er staat een deurwaarder op de stoep. De gemeente Heerenveen staat voor je klaar om samen aan de slag te gaan met het oplossen van schulden.

Schulden, het kan iedereen overkomen. Het verliezen van een baan, of het verbreken van een relatie kan een oorzaak zijn van schulden. Je kunt een paar rekeningen niet op tijd betalen en de rekeningen stapelen zich op. Je moet lenen bij familie of vrienden, je doet geen leuke activiteiten meer en de kinderen krijgen minder vaak iets nieuws. Maar ook jongeren hebben steeds vaker te maken met schulden.

Uit de praktijk
“Wanneer je met schulden loopt is het niet gemakkelijk hulp te vragen”, zo geeft een inwoner aan die schulden heeft gehad.
“Veel mensen, waaronder ikzelf, schamen zich ervoor dat ze schulden hebben. Maar toch heb ik de stap gezet en hulp gevraagd bij de gemeente Heerenveen. En dat is een heel goede keus geweest.
Ik kreeg namelijk goede begeleiding en er werd op een prettige manier met mij gecommuniceerd.
Nu ben ik schuldenvrij! En zonder de gemeente had ik dat niet gered.
Dus als je denkt dat er geen uitweg meer is, die is er wel. Met de goede mensen om je heen kun ook jij schuldenvrij worden.”

Je staat niet alleen
Wanneer je hulp nodig hebt, kun je terecht bij onze Meitinkers. De Meitinker bekijkt samen met jou hoe het er voor staat en wat je het beste kunt doen om de schulden op te lossen. Lukt het jou niet om de schulden zelf op te lossen, dan helpt de Meitinker je verder naar het team schuldhulpverlening van de gemeente. Hiermee heb je binnen twee weken een gesprek. We hebben namelijk geen wachtlijsten. Samen met een medewerker kijk je naar alle schulden. Wat moet er gebeuren om uit de schulden te komen? Hoe stemmen we de inkomsten en uitgaven op elkaar af zodat je daar geen zorgen meer over hebt?

Je kunt daarnaast een budgetmaatje krijgen die echt naast je staat in de strijd tegen de schulden. Samen met je maatje werk je bijvoorbeeld aan de post die is blijven liggen, en neem je contact op met de schuldeisers om afspraken te maken over het aflossen van de schuld.

We laten inwoners niet zomaar vallen
Uit de schulden komen kan wel enkele jaren duren. Het is daarna ook erg belangrijk dat je vervolgens niet weer in de schulden komt. Daarom blijft de gemeente graag in contact met je. Ook nadat de schulden zijn afgelost. Samen met ons werk je aan jouw toekomst: zonder schulden.

Mensen met schulden worden goed geholpen
De gemeente Heerenveen heeft de schuldhulpverlening goed op orde. Als één van de weinig gemeente in Friesland, is Heerenveen toegelaten tot de branchevereniging De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). De NVVK heeft in het toelatingsonderzoek geconcludeerd dat mensen met schulden goed worden geholpen door de gemeente.

Meer weten of hulp nodig?
Neem contact op met de Meitinkers: www.heerenveen.nl/meitinkers