HEERENVEEN - Afgelopen dinsdag, 1 september 2020, was de evaluatie van de afgelopen twee uitgaansnachten op de zaterdagen in het centrum van Heerenveen. De uitkomst daarvan is dat toelatingstijd van 02.00 uur in de horecagelegenheden blijft staan. De terrassen sluiten om 01.00 uur.

Alle partijen, dat wil zeggen de ondernemers, de gemeente en politie, zien de pluspunten van de vervroegde toelatingstijd. Het geeft een rustiger beeld op straat. Is het maximale aantal bezoekers in een uitgaansgelegenheid eenmaal binnen, dan is dat ook duidelijk voor het publiek. Hierdoor blijft het ook op straat rustiger, gemoedelijker en ook veiliger. Natuurlijk blijft de oproep om drukte te vermijden.

Het uitgaanspubliek zal er aan moeten wennen eerder naar het centrum van Heerenveen te komen. Want na 02.00 uur komt men voor een dichte deur te staan, en bovendien geldt ‘vol is vol’.

Gezamenlijke aanpak en goede samenwerking
Ook zijn er gezamenlijk afspraken gemaakt over het (coachend) toezicht houden. De horeca-ondernemers, politie en de gemeente blijven onderling goed met elkaar in gesprek om de situatie in de horeca in het centrum, binnen én buiten, beheersbaar te houden. Gezamenlijk is iedereen zich er van bewust dat de praktijk van de 1,5 meter weerbarstig is en blijft, en gezamenlijk probeert iedereen dit ook zo goed mogelijk te organiseren.