HEERENVEEN -Op 19 juni jl., zijn de inspanningen van hockeyvereniging Quick Stick om de kantine gezonder te maken, beloond met een zilveren certificaat. Het certificaat wordt uitgegeven door Team:Fit.

Vorig jaar begonnen Bianca Borgsteyn, Marijke Aandeweg-Osinga en Mirjam Spagnoletti met Team:Fit. Samen met Team:Fit coach Allard Donker heeft de vereniging een gezond kantinebeleid opgesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Quick Stick vindt sport en een gezonde leefstijl belangrijk. Ze zijn al een rookvrije sportvereniging en wilden ook aan de slag met het voedingsaanbod. Bianca Borgsteyn: ”Het is belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezond is en bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van leden en bezoekers.”

Gezondere Sportomgeving
Fabian Schurink, regisseur JOGG: ‘’Quick Stick werkt aan een van de doelstellingen van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Heerenveen; het realiseren van een gezondere sportomgeving. Om dit te stimuleren is op 7 maart jl. het convenant Gezondere Sportevenementen ondertekend door sc Heerenveen, Friesland College CIOS Sport en Bewegen, Sportstad Heerenveen, Thialf, Beijk, Catering Teuben, Catering van ’t Hooge en gemeente Heerenveen. Quick Stick mag trots zijn op dit resultaat!’’

Team:Fit
Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving door het aanbod in sportkantines en –accommodaties gezonder te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezonder voedingsaanbod, rookvrij terrein en/of richtlijnen voor alcoholbeleid.

Ook aan de slag met een gezondere sportkantine?
Wil jij gaan voor een gezonde sportvereniging? Dat hoef je niet alleen te doen. De coaches van Team:Fit staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar jouw doel. Na aanmelding van de vereniging bij Team:Fit komt er kosteloos een coach langs om met jou te kijken hoe de vereniging gezonder kan worden en wat bij de vereniging aanslaat. Kijk voor meer informatie op www.heerenveen.nl/jogg of mail naar de regisseur JOGG Fabian Schurink (f.schurink@heerenveen.nl).