HEERENVEEN - In de periode van maandag 10 mei tot en met vrijdag 18 juni vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Mercurius en de Venus (IBF-terrein). De werkzaamheden die aannemer BAM Infra uitvoert zijn onderdeel van het project Heerenveen Beter Bereikbaar en veroorzaken hinder voor auto-, vracht- en fietsverkeer.

De werkzaamheden starten met het openbreken van het fietspad tussen de rotonde Het Meer en de Venus. Dit is nodig voor het verleggen van de kabels en leidingen, die onder het fietspad doorlopen. Fietsers volgen een omleiding. Vervolgens realiseert BAM de aansluiting van de Mercurius en de Venus op de nieuwe rotonde. Hierdoor zijn beide wegen dicht en volgt ook het autoverkeer een omleiding.

Sluiting fietspad rotonde Het Meer – Venus
De afsluiting vindt plaats vanaf maandagochtend 10 mei 08.00 uur tot vrijdag 21 mei 18.00 uur. Gedurende deze periode geldt er een omleiding voor fietsers. Deze gaat via de route fietstunnel Het Meer naar de Zonnebloemstraat, de Pastorielaan en vervolgens de fietstunnel Saturnus.

Werkzaamheden Mercurius en Venus
Vanaf dinsdag 25 mei sluit BAM eerst de Mercurius en vervolgens de Venus aan op de nieuwe rotonde. De Mercurius is daardoor tussen de Jupiter en de Venus afgesloten in de periode van dinsdag 25 mei 06.00 uur tot zondag 6 juni 20.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Jupiter en de Venus.

Vanaf maandag 7 juni 06.00 uur tot vrijdag 18 juni 20.00 uur sluit BAM het eerste deel van de Venus vanaf de kruising met de Mercurius af. Voor het verkeer met een bestemming voorbij het afgesloten deel geldt dezelfde omleiding via de Jupiter en de Venus.

Vervolgwerkzaamheden
De komende maanden werkt BAM gestaag door aan onder andere het viaduct, de nieuwe af- en oprit en de nieuwe rotonde. De afrit vanuit de richting Meppel blijft in deze periode dicht. In de periode van maandag 10 juli tot en met zondag 22 augustus wordt het werk afgerond. Dit levert helaas nog wel extra hinder op. Tijdens deze laatste fase is er namelijk een volledige afsluiting voor het verkeer van alle wegen die samenkomen op de nieuwe rotonde. Dit zijn de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Venus en de Mercurius.

Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.