HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen begint op maandag 13 mei 2024 met de werkzaamheden aan het parkeerterrein Molenplein Zuid. Deze werkzaamheden markeren de start van de herontwikkeling van het centrum van Heerenveen.


Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden beginnen op 13 mei met het maaien en frezen, gevolgd door het afvoeren van grond tot 15 mei. Vanaf 16 mei wordt een nieuwe zandlaag aangebracht en start de aanleg van de riolering. In de laatste week van mei starten we met het aanbrengen van een puinfundering, het plaatsen van betonbanden en het bestraten. De werkzaamheden worden op 28 juni afgerond, waarbij het parkeerterrein 28 betaalde parkeerplaatsen en verbrede uitritten krijgt. In november voegen we extra groen toe aan het gebied.

Minimale overlast en voortdurende toegankelijkheid

De werkzaamheden zijn zorgvuldig gepland om overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. De parkeerplaatsen bij de Fortuinflat blijven beschikbaar gedurende de werkzaamheden. Toch kan de planning veranderen door onvoorziene omstandigheden zoals het weer.

Visie en toekomstplannen

Deze werkzaamheden vormen een belangrijke stap voorwaarts in de ambitie om een bruisender, groener, functioneler en toekomstbestendiger centrum te creëren. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze inwoners en lokale ondernemers.

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Niels Huisman van Joost Visser Infra BV via 06-22933979, of met Henk Spijkerman, gemeentelijk toezichthouder, op telefoonnummer 06-20599984. Meer informatie is ook beschikbaar op onze website www.programmacentrumheerenveen.nl onder 'Nieuws'.