HEERENVEEN - Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft vandaag een appartement aan de Lindegracht 23a laten sluiten. Hij deed dit nadat de politie hier harddrugs heeft aangetroffen. De sluiting is voor 3 maanden en is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid van de gemeente.

Het pand is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting. Vanuit dit appartement handelde een huurder in harddrugs.

Damoclesbeleid
Het zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente biedt de burgemeester de mogelijkheid om op te treden tegen drugspanden waar soft- en/of harddrugs worden verkocht, afgeleverd of aanwezig zijn. Sluiting van een pand is bedoeld om de loop naar een woning eruit te halen en de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te herstellen.

Meld je vermoedens
De gemeente wijst verhuurders van woningen en panden erop alert te zijn op met wie zij in zee gaan. Drugdealers huren namelijk regelmatig panden om van daaruit verboden middelen te verhandelen.

Wie twijfelt aan de bedoelingen van de huurder of iets ziet gebeuren wat je niet vertrouwt, kan contact opnemen met de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Of bel met team Veiligheid van de gemeente via 14 0513