HEERENVEEN - De burgemeester is het boegbeeld en het gezicht van de gemeente voor inwoners. Nu burgemeester Tjeerd van der Zwan per 1 oktober gaat stoppen, is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester begonnen.We vragen inwoners en ondernemers van de gemeente Heerenveen om mee te denken over de profielschets voor de vacature: wat voor type burgemeester vinden zij bij onze gemeente passen? En over welke eigenschappen moet zij of hij beschikken?


Inbreng via vragenlijst
Met het invullen van een vragenlijst kunnen inwoners en ondernemers hun inbreng geven over het profiel van een burgemeester. Een onafhankelijk bureau heeft de vragenlijst opgesteld en verwerkt de ingevulde vragenlijsten. De vragenlijsten staan open tot en met 5 februari. “De resultaten van het onderzoek verwerken we bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Die profielschets is eigenlijk de vacaturetekst”, zegt voorzitter van de vertrouwenscommissie Rolie Tromp. “De burgemeester is van iedereen. Logisch ook, dat iedereen dan moet kunnen meedenken!”

Procedure
De doorlooptijd om te komen tot de beëdiging van een nieuwe burgemeester neemt veel tijd, daarom starten we nu al met de procedure. Het is de bedoeling dat Heerenveen in oktober een nieuwe burgemeester heeft. De datum hiervoor ligt nog niet vast.

De gemeenteraad stelt op 6 maart de profielschets vast. Achtergronden over hoe het verdere proces verloopt en welke stappen daarbij horen, houden we bij op onze website.

Meer informatie
Inwoners kunnen de vragenlijst invullen:
Yn it Frysk: https://necker.survalyzer.eu/mbheerenveeninwonersfrysk
In het Nederlands: https://necker.survalyzer.eu/mbheerenveeninwoners