HEERENVEEN - De Heerenveense horecaondernemers mogen het komende seizoen de terrassen opnieuw uitbreiden. De regeling gaat in zodra Den Haag aangeeft de coronamaatregelen te versoepelen en geldt dan tot 1 oktober. Het is een verlenging van de regeling die afgelopen 1 april verliep.


De gemeente vindt het niet meer dan logisch om meer ruimte toe te staan voor terrasuitbreiding. Direct na de eerste lockdown gold deze regeling ook.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan: “We gunnen onze ondernemers dat zij weer met perspectief aan de slag kunnen. Het open gaan van de terrassen is daar een onderdeel van, maar is niet voldoende. Ook binnen moet dat op een verstandige en veilige manier snel kunnen.”

Ook de gemeente moet zich houden aan de landelijke maatregelen. Daarom gaat het vooralsnog om de toestemming voor uitgebreide terrassen op het moment dat de landelijke kalender dat toestaat. De gemeente verwacht dat de ondernemers telkens verstandig omgaan met de geldende coronamaatregelen. En natuurlijk rekening houden met verkeersveiligheid, het voorkomen van overlast en de bereikbaarheid voor bijvoorbeeld calamiteitsdiensten.

“Niet alleen de horeca is er aan toe. Ook de inwoners en toeristen snakken met mooi weer naar gezellig samen een terrasje pikken of uit eten gaan. Ik roep dan ook iedereen in Heerenveen op om, zo vlot als dat mag en kan, weer bij de lokale horecaondernemer langs te gaan”, zegt Van der Zwan.